Zaktualizowano 2026-09-08
Opuszczenie kanału usuwa cię z jego członkostwa. Przestaniesz otrzymywać jego powiadomienia i będziesz potrzebować zaproszenia, aby wrócić, jeśli kanał jest prywatny.
Z poziomu kanału
- Otwórz kanał.
- Otwórz Aplikacje i agenty (menu ••• w nagłówku kanału lub ekran Aplikacje i agenty kanału).
- Przejdź do karty Kanał.
- Dotknij Opuść kanał, a następnie potwierdź, jeśli zostaniesz o to poproszony.
W kanale publicznym ta sama karta Kanał pokazuje Dołącz do kanału, gdy go tylko przeglądasz.
Z listy Wiadomości
- Znajdź kanał w sekcji Wiadomości.
- Przesuń go i dotknij Opuść, lub otwórz menu wiersza i wybierz Opuść (aplikacja może pokazać Opuść grupę).
- Potwierdź, jeśli pojawi się okno dialogowe.
Co się stanie dalej
- Nie będziesz już członkiem, więc nie będziesz otrzymywać banerów ani odznak dla tego kanału.
- Kanały publiczne pozostają wymienione w obszarze roboczym — możesz je przeglądać i dotknąć Dołącz do kanału później.
- Kanały prywatne wymagają zaproszenia, aby do nich powrócić.
Opuszczenie kanału dotyczy tylko ciebie. Pozostali członkowie zostają, a wiadomości kanału pozostają dla osób, które są w nim jeszcze zalogowane.
Wskazówki
- Jeśli chcesz tylko otrzymywać mniej alertów, wycisz kanał zamiast go opuszczać.
- Członkowie mogą dodawać lub usuwać osoby z karty Kanał. Na iPhonie przesuń osobę, aby ją usunąć.
- Zajrzyj do Jak utworzyć kanał?, jeśli potrzebujesz nowego miejsca na rozmowę.
Powiązane artykuły
- Jak utworzyć kanał?
- Jak działają wyciszenie, @here i @channel?
- Jak zarządzać powiadomieniami wiadomości?
- Wiadomości
Nadal potrzebujesz pomocy?
Skontaktuj się z nami lub przejrzyj wszystkie artykuły pomocy.