Hoe verlaat ik een kanaal?

Verlaat een kanaal dat je niet meer nodig hebt. Openbare kanalen kun je later opnieuw toetreden; privékanalen hebben een uitnodiging nodig.

Bijgewerkt 2026-09-08

Het verlaten van een kanaal verwijdert je uit het lidmaatschap van dat kanaal. Je ontvangt geen meldingen meer en je hebt een uitnodiging nodig om terug te keren als het kanaal privé is.

Vanuit het kanaal

  1. Open het kanaal.
  2. Open Apps en agenten (het ••• menu in de kanaalkop, of het scherm Apps en agenten van het kanaal).
  3. Ga naar het tabblad Kanaal.
  4. Tik op Kanaal verlaten en bevestig indien nodig.

Bij een openbaar kanaal toont hetzelfde tabblad Kanaal de optie Kanaal toetreden wanneer je alleen aan het bladeren bent.

Vanuit de berichtenlijst

  1. Zoek het kanaal in Berichten.
  2. Veeg het weg en tik op Verlaten, of open het menu van de rij en kies Verlaten (de app kan ook Groep verlaten zeggen).
  3. Bevestig indien een dialoogvenster verschijnt.

Wat gebeurt er vervolgens

  • Je bent niet langer lid, dus je ontvangt geen banners of badges voor dat kanaal.
  • Openbare kanalen blijven voor de werkruimte zichtbaar — je kunt ze later raadplegen en op Kanaal toetreden tikken.
  • Privékanalen vereisen een uitnodiging om opnieuw toe te treden.

Het verlaten van een kanaal geldt alleen voor jou. Andere leden blijven en de berichten van het kanaal blijven beschikbaar voor degenen die er nog lid van zijn.

Tips

  • Als je alleen minder meldingen wilt, dempen je het kanaal in plaats van het te verlaten.
  • Leden kunnen personen toevoegen of verwijderen via het tabblad Kanaal. Veeg een persoon op iPhone weg om hem of haar te verwijderen.
  • Zie Hoe maak ik een kanaal aan? als je een nieuwe plek voor het gesprek nodig hebt.

Gerelateerd

Nog steeds vast?

Neem contact met ons op of blader door alle help-onderwerpen.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op