Jak działają uprawnienia zespołu?
Właściciele i administratorzy przypisują role Właściciel, Administrator i Edytor z Uprawnień Zespołu.
Zaktualizowano 2026-08-13
Właściciele i administratorzy zmieniają rolę obszaru roboczego każdej osoby z Ustawienia → Uprawnienia zespołu — nie ma osobnej siatki pól wyboru dla zadań lub notatek.
Zmień czyjąś rolę
- Zaloguj się jako właściciel lub administrator.
- Otwórz Ustawienia → Uprawnienia zespołu (tytuł ekranu to Uprawnienia na iPhonie).
- Znajdź osobę i wybierz Edytor, Administrator lub Właściciel.
- W sieci web kliknij Zaktualizuj uprawnienia zespołu. Na iPhone'ie, iPadzie i Macu zmiana zostanie zapisana po opuszczeniu ekranu.
Czego nie możesz tutaj zrobić
Uprawnienia zespołu przypisują tylko trzy role obszaru roboczego. To, kto może otworzyć notatkę lub kanał prywatny, zależy od członkostwa w grupie, a nie od tego ekranu.
FabricLoop nie pozwoli Ci obniżyć roli ostatniego właściciela. Najpierw ustaw kogoś jako właściciela, a następnie zmień rolę poprzedniego właściciela.
Wskazówki
- Jeśli nie widzisz Uprawnień zespołu w Ustawieniach, Twoja rola to Edytor — poproś właściciela lub administratora.
- Nowi członkowie zespołu dołączają jako edytorzy, chyba że zmienisz ich tutaj.
- Logowanie w całej organizacji (SSO) to inny ekran: Ustawienia → Dostęp do organizacji. Przejrzyj SSO / SAML.
Powiązane
- Jakie są role obszaru roboczego?
- Jak zaprosić osoby do mojego obszaru roboczego?
- Jak działają grupy?
- Jak skonfigurować SSO / SAML?
Wciąż застрял?
Skontaktuj się z nami lub przejrzyj wszystkie tematy pomocy.